Glas Javnosti

PSIHOLOŠKI PROFIL OCA IZ PAKLA: Kakav je to čovek koji izgladnjuje rođeno dete i drži ga zatočenog kao ROBA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Uroš Pašajlić (38) svoju osmogodišnju ćerku je, kako se sumnja, godinama držao zatočenu u stanu.

Devojčica je u stanu bila sama, vreme je provodila zaključana u kupatilu, i tek povremeno bi ju je obilazio. Nije dobila priliku da se seocijalizuje, nije vođena lekaru, niti je upisana u školu. Mnogi se pitaju kakva bi osoba bila u stanju da tako nešto uradi svom detetu.

- To je čist, klasičan psihopata. Čovek koji maltretira svoje dete na taj način ne može da bude ništa drugo osim psihopata. Psihopata ima raznih - u politici, nauci umetnosti - ali ovo je klasični psihopata u kriminalu - objašnjava sagovornik.



Napominje da kod takvih osoba nema znakova empatije i zato su sposobne da urade tako nešto.

- To samo dve kategorije ljudi mogu da urade - duševni bolesnici i psihopate. Duševni bolesnici nisu krivično odgovorni, a psihopate su potpuno odgovorne i treba ih kazniti što većom kaznom zato što su u pitanju stoprocentni povratnici. Ukoliko ne dobiju odgovarajuću kaznu, garantovano je da će da ponove delo - dodaje.



Pašajlić je uhapšen u štek stanu na Karaburmi, a tokom istrage slučaja pojavili su se novi detalji.

- Devojčica (8) je živela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio je. Živela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Ceo stan je bio pun smeća - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.


Dodao je da je žena (47) koja mu je pobegla i tako spasla i sebe i njegovu ćerku ispričala policiji da on drži dete u stanu u koje povremeno obilazi.

- Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima ćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi - rekao je sagovornik.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar

- SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

Glas javnosti/Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR