Glas Javnosti

PSIHOANALIZA DEČAKA UBICE iznenadila sve: Ovo se pre NIJE ZNALO za njega

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dečak ubica predstavljao se u javnosti kao nadprosečno inteligentna osoba, što nije istina

Dečak K.K. (13) koji je pre deset dana brutalno likvidirao osam drugova i čuvara Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i dalje se nalazi u specijalnoj ustanovi na posmatranju.

Za sada nije tačno poznato kakva terapija će biti određena dečaku ubici, niti gde će biti dugoročno smešten, ali je izvesno da ta odluka neće pasti ovih dana. U opticaju je nekoliko varijanti, a sigurno je samo da ni u jednoj ne postoji šansa da bude vraćen u školu.

Nezvanično se saznaje da dečak ubica ne može ići u zatvor jer je masakr počinio sa samo 13 godina i smatra se da nije krivično odgovoran. Ipak, može mu biti izrečena medicinska mera lečenja u nekoj od specijalizovanih zdravstvenih institucija.

Ipak, ono što će iznenaditi čitavu javnost je psihoanaliza K.K. koja je obavljena prethodnih dana, a koja je novu pretpostavku o motive masakra.

Glas javnosti
foto: Glas javnosti



Naime, ispostavilo se da K.K. uošte nije “mali genijalac” i dečak čiji je IQ iznad proseka, već je osoba sa prosečnom inteligencijom među decom. Njegova priprema masakra, planovi na papiru po uzoru na video-igrice, savršena preciznost u gađanju i hladnokrvna proračunatost u monstruoznom trenutku, u kombinaciji sa ocenama koje je imao u školim naveli su celu Srbiju da veruje da je on natprosečno inteligentan, a nije.

Izvor “Blica” blizak istrazi kaže da nije sve kao što na prvi pogled izgleda. Iznosi šokantnu tvrdnju: prema svemu što dosad znamo, dečak ubica je, zapravo – intelektualno prosečan!

“Nikakav genije, kao što je navođeno. Moguće je da su mu zbog toga smetali ostali u odeljenju, jer je morao, primera radi, više truda da ulaže kako bi dostigao uspeh neke od svojih žrtvi, ili i da bi zadovoljio roditelje koji su, prema svemu što znamo, od njega zahtevali besprekoran uspeh. Može se reći da su ga spartanski vaspitavali”, kaže izvor “Blica”.

Kako je “Blic” već pisao, roditelji dečaka ubice su bili veoma ponosni na svog “malog genijalca”, kako su ga zvali, jer je pored obaveza u elitnoj školi išao i na brojne vannastavne aktivnosti. Govorio je strane jezike, išao u školu glume, muzičku školu, trenirao sportove, pobeđivao na gradskim takmičenjima, bio odlikaš.

Da li je toliki pritisak hiperambicioznih roditelja ostavio tragične posledice na psihu dečaka ubice? Tome u prilog ide nedavna izjava Mine Zirojević, članice Saveta roditelja u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Zirojević je izjavila da je, prema onome što je mogla da čuje od đaka koji su poznavali dečaka ubicu, primećeno da je bio takmičarski nastrojen i da se nekada pomalo svađao sa decom koja su možda bila bolja od njega na nekom času.

“Sada se priča da je baš to razlog i da ga niko nije maltretirao iz te smene”, rekla je tada Mina Zirojević.

Dečak ubica sa na klinici nalazi u izolaciji.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR