Glas Javnosti

PROTESTI ISPRED SKUPŠTINE BEOGRADA: Sedmorica uhapšenih priznala krivična dela, predložen pritvor za 11 osoba

Hronika
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo saopštilo je da su tokom prethodnog dana i noći saslušani osumnjičeni za krivična dela Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i / ili Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu, koji su uhapšeni 24. decembra tokom protesta ispred Skupštine Beograda, i svi su na saslušanju izneli svoje odbrane.

Njih sedmorica su priznala krivicu i zaključili sporazum o priznanju krivičnih dela na uslovne kazne zatvora i novčane kazne, a sporazumi će biti prosleđeni na odluku o potvrđivanju Višem sudu u Beogradu.

Osumnjičeni Zoran M. (68) Srđan S. (36), Nikola V. (32) i Marko R. (38) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja na uslovne kazne zatvora od šest meseci, uslovno na dve godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara, a Marko R. od 10.000 dinara.

Relja Đ. (18), Luka Š. (23) i Vojislav O. (48) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu na uslovne kazne zatvora od tri meseca, uslovno na godinu dana i novčane kazne od 20.000 i 10.000 dinara.


Prema dvoje osumnjičenih – Milici M. (37) i Stefanu M. (19) tužilaštvo je ukinulo zadržavanje, i oni su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Posle saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da prema 11 osumnjičenih odredi pritvor, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Pritvor je predložen za Stanoja Š. (45), Andreja R. (18), Gojka D. (36), Dimitrija R. (19), Pantu J. (54), Dimitrija P. (21), Branislava T. (26), Slavomira R. (58), Mateja A.(39), Predraga P. (44), Sašu D. (54)

Protiv svih osumnjičenih podnete su krivične prijave, povodom kojih će biti sprovedene dokazne radnje u skaćenom postupku, posle čega će tužilaštvo odlučiti da li će protiv osumnjičenih podneti optužne predloge ili će obustaviti postupke.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR