Glas Javnosti

PRONEVERILE NOVAC IZ BANKE: Saslušane radnice optužene za pljačku od 220.000 evra!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušane dve (bivše) radnice ekspoziture "Rajfajzen banke" zbog sumnje da su proneverile novac te banke i pribavile protivpravnu imovinsku korist od 201.000 evra, 15.000 švajcerskih franaka i 10.000 američkih dolara, u kojim iznosima je oštećena banka.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticale na svedoke.

Sumnja se da su one koristeći svoja ovlašćenja u banci proneverile novac u pomenutim valutama i iznosima, tako što je M.B. bila zadužena ključem od sefa, a D.M. šifrom za otvaranje sefa, koji je mogao da se otvori samo kombinacijom ključa i šifre. Kontrolom je utvrđeno da u sefu nedostaje pomenuti iznos novca, piše Kurir.


M.B. je na saslušanju u potpunosti priznala izvršenje krivičnog dela, navodeći da je D.M. držala u zabludi u vezi sa radnjama koje je preduzimala, dok je D.M. negirala krivično delo.

One se terete za krivično delo pronevera u privrednom poslovanju iz člana 224. stav 3 Krivičnog zakonika u saozvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR