Glas Javnosti

PRONAĐENO TELO ZASTAVNIKA MIJODRAGA TOŠKOVIĆA (44): Nestao posle skoka iz helikoptera tokom redovnih vežbi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan. Posle operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka.


Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.


Zastavnik Mijodrag Tošković   (Foto: Instagram)

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom realizacije redovne obuke skakanja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, u reonu vojnog kompleksa "Orešac", juče oko 12.15 sati teško povređen jedan podoficir 72. brigade za specijalne operacije, dok je za drugim podoficirom, nakon pada trajala potraga, sve do danas.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom realizacije redovne obuke skakanja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, u reonu vojnog kompleksa "Orešac", danas oko 12.15 sati teško povređen jedan podoficir 72. brigade za specijalne operacije, dok se za drugim podoficirom, nakon pada u vodu, i dalje traga.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR