Glas Javnosti

PROFESORKA IZ BEOGRADA uhapšena po poternici INTERPOLA: Sa odmora u zatvor

Hronika
Autor: Glas javnosti

Profesorka engleskog jezika iz Beograda, N. Š. (44), uhapšena je početkom avgusta na graničnom prelazu Vardište u Bosni i Hercegovini, jer je pri rutinskoj kontroli pasoša ustanovljeno da se nalazi na poternici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila deo međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika!

Prema rečima našeg izvora iz Bosne, profesorki su lisice stavljene kada je krenula u Višegrad na izlet.

Provera u sistemu

- Žena je bila na odmoru u zapadnoj Srbiji i odlučila je da obiđe i Višegrad. Na graničnom prelazu je pokazala ličnu kartu, a kada je policajac proverio u sistemu, video je da je za njom na snazi poternica jer je potražuje sud iz Bordoa u Francuskoj - kaže naš izvor i dodaje da je N. Š. odmah uhapšena i odvedena u ekstradicioni pritvor.

Prilikom hapšenja, sa njom u društvu je bio i muškarac, koji je bio više nego šokiran.

- On je normalno prošao granicu, bez ikakvih problema, ali kada su zadržali N. Š., čovek je bio jako zbunjen. Nije znao šta se dešava, ali ni zbog čega je hapse. Blago rečeno, čovek se zaprepastio, a sličnu reakciju imala je i privedena žena - objašnjava izvor.

Sud u Bordoru, nalog za hapšenje profesorke iz Beograda izdao je u februaru ove godine.

Čeka ekstradiciju

- Njoj se na teret stavljaju krivična dela pripadništvo organizovanoj kriminalnoj grupi, posedovanje, prevoz i ilegalni uvoz narkotika i supstanci opasnih po zdravlje ljudi, a za neka od njih u Francuskoj je zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora. Istražitelji iz Francuske sumnjaju da je ona bila deo međunarodne kriminalne grupe, koja je u Francuskoj švercovala narkotike. Krivična dela za koja je sumnjiče navodno su počinjena u julu 2018. godine - objasnio je izvor.

U Sudu BiH, koji je nadležan za ekstradiciju, rečeno nam je da se Beograđanka nalazi u njihovom ekstradicionom pritvoru i da je neizvesno do kada će tamo ostati.

- Pritvor joj je određen 11. avgusta i može trajati do 11. februara 2021, kada bi trebalo da bude izručena, ili do promene odluke suda u Bordou - saopštili su nam iz suda.

Voli fudbal: Proputovala pola Evrope

N. Š. je pre nekoliko godina dala intervju za jedne beogradske dnevne novine. Naime, ona je strastveni navijač Partizana, a mečeve omiljenog kluba pratila je sa tribine u društvu gospodina koji navija za Crvenu zvezdu.

- Proputovala sam pola Evrope zbog fudbala. Tamo čitave porodice dolaze na stadion, uživa se u fudbalu, igrači se ne prenemažu kao naši. Aman, ljudi, život je jedan, bolje da uživamo u fudbalu, da poštujemo jedni druge, nego da strahujemo da li ćemo živi izaći sa stadiona - izjavila je u intervjuu.

Rodbina u šoku: Ona je nevina!

Rodbina i partner uhapšene profesorke u potpunom su šoku zbog čitave situacije i veruju da je ona nevina.

- Ne znamo otkud ona na toj poternici Interpola, nije nam jasno. Ima dokaz da je u vreme izvršenja tog krivičnog dela za koje se tereti bila sa svojom porodicom na letovanju, a ne u Francuskoj. Ona je normalna žena, koja radi u prosveti već 20 godina. Sto posto je neka greška u pitanju i sigurni smo da će se to i dokazati - rekao je jedan rođak.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP