Glas Javnosti

PRODUŽEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO MALE DANKE ILIĆ (2)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Zaječaru produžio je za još 30 dana pritvor Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, potvrđeno je u tom sudu.

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru od 6. aprila zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Pored Dragijevića i Jankovića, u pritvoru je i otac Dejana Dragijevića koji se sumnjiči da je pomogao svom sinu da premesti telo devojčice, a koji će sutra biti pušten da se brani sa slobode.

On se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice.

"Za sada nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić"

Više javno tužilaštvo u Zaječaru dobilo je rezultate DNK veštačenja koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da su ga osumnjičeni koristili kada su udarili Danku Ilić, nisu pronađeni njeni biološki tragovi.


Dejan Dragijević   (Foto: Printskrin)

Kako je istakao Miodrag Canović, tužilac Višeg javnog tužilaštva, pristigli rezultati predstavljaju samo jedan deo veštačenja, budući da se veštači veliki broj predmeta.

- Ovo je rezultat veštačenja delova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izveštaja veštačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izveštaj veštačenja sa Biološkog fakulteta - rekao je ranije Canović.

Potraga utihnula, telo još nije pronađeno

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali za sada bezuspešno. Potraga je utihnula, a Dankino telo još nije pronađeno.


Sržan Janković  (Foto: Printskrin)

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na veštačenje.

Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.


(Foto: Privatna arhiva)

Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, preminula je 15. maja u kući kod komšinice.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.


Glas javnosti/B06S

(Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti")

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR