Glas Javnosti

Produžen pritvor ocu osumnjičenog za masakr u Mladenovcu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu sud je produžio pritvor za još 30 dana R.B. (54) ocu Uroša B., koji je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio osam i ranio 12 ljudi, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Pritvor mu produžen zbog sumnje da će ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi i da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti. R.B. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.    

Uroš B. se sumnjiči da je 4. maja u večernjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba, i pokušao da ubije još 12 osoba, a dok je bežao od policije prvo je ukrao kola, nakon čega je naredio taksisti da ga vozi preteći mu bombom.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR