Glas Javnosti

PRODUŽEN PRITVOR IVANU KONTIĆU: Optužnica potvrđena, ali još nije pravosnažna

Hronika
Autor: Glas javnosti

Optužnica podignuta protiv Nikšićanina Ivana Kontića (30) koja ga tereti za pokušaj ubistva Beograđanina Miljana Mandića (28) je potvrđena, ali, kako je rečeno u Višem sudu u Novom Sadu, još nije postala pravosnažna.

Njemu je rešenjem vanpretresnog veća novosadskog Višeg suda, ponovo je produžen pritvor, i po tom rešenju može trajati do 2. septembra, 

Protiv Kontića se u novosadskom Višem tužilaštvu vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Mandića. Incident na ulici su zabeležile kamere sa video-nadzora, a snimak se kasnije pojavio na društvenim mrežama, pišu Novosti.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, Kontić je, kako saznajemo, negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je tvrdio da je snimak sa nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Kontić je tada još istakao da da ni u jednom moimentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Po međunarodnoj ppoternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgovorici u iznajmljenom stanu. On je decembra 2020. izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega, da poseti roditelje.

Žrtva prebijanja Miljan Mandić je u istrazi prema nezvaničnim informacijama, ispričao o svemu onome što se vidi na snimku sa nadzorne kamere. Navodno je kazao da ga je te večeri na ulici tukao Kontić, a o povodu za tuču nije izneo ništa konkretno. Rekao je da Kontića poznaje kao prijatelja svog brata.

(Glas jvansti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR