Glas Javnosti

Produžen pritvor bratu od ujaka Uroša Blažića osumnjičenog za masakr u Mladenovcu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, sud je produžio pritvor B.G. iz Kragujevca, bratu od ujaka Uroša Blažića osumnjičenog za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

Pritvor mu je produžen s obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Osumnjičenom se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


B.G. je uhapšen zbog činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša Blažića, kao i njegovog oca R. B. i strica G. G., u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekata koje su koristili okrivljena lica.

Prethodno su uhapšeni i otac i ujak Uroša Bllažića, koji se takođe sumnjiče zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i oni se nalaze u pritvoru.

Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR