Glas Javnosti

PRODAVAO NEPOSTOJEĆE STANOVE I ZARADIO 57 MILIONA! Evo koliku je kaznu dobio prevarant iz Niša

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osnovni sud u Nišu odredio je zatvorsku kaznu od šest godina B. M. (66), koji je za sedam godina prevario 28 ljudi, tako što je naplaćivao stanove u Nišu čija izgradnja nije ni započeta, jer nije imao dozvole.

Tako je na ilegalan način stekao dobit od oko 57 miliona dinara, potvrđen je iz suda, piše Telegraf.rs.

B. M. je u periodu od oktobra 2002. do avgusta 2009. sklapao kupoprodajne ugovore sa ljudima kojima je obećavao da će izgraditi stanove u ulici Božidara Adžije, kao i u Hajduk Veljkovoj ulici u Nišu.

Iz Suda navode da je B. M. znao da stanovi neće biti izgrađeni jer nije imao građevinsku dozvolu.



Tokom postupka nije se pojavila sumnja u uračunljivost okrivljenog, a prema oceni suda, okrivljeni je postupao sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan da dovodi u zabludu oštećene prikazivanjem činjenica da će na predmetnim parcelama izgraditi stambeno-poslovni objekat i da će im predati stanove i druge nepokretnosti u novoizgrađenom objektu u skladu sa individualnim dogovorom - saopštavaju iz Osnovnog suda.

Dodaju da je zastoje u izgradnji pravdao različitim izgovorima, a oštećenima stalno obećavao da će rešiti problem i uveravao ih da ima svu potrebnu dokumentaciju.



Tako je počinio produženo krivično delo prevara, a u kaznu zatvora uračunaće se vreme koje je proveo u pritvoru od ukupno četiri meseca u dva navrata.

Iz Osnovnog suda ističu da su pri određivanju kazne uzeli u obzir da je reč o ocu dvoje dece koji ranije nije osuđivan, kao i to koliko je vremena prošlo otkako je počinio delo.

 BONUS VIDEO: Ovo su stvarni rejtinzi političkih stranaka

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od čitalac u 01.06.2022 18:24:34 h
     0 
Molim novinare da ne pišu pogrešno, da je počinilac “zaradio” 57 miliona prodajom nepostojećih stanova već da upotrebe adekvatni izraz: nakrao 57 miliona .... Hvala.