Glas Javnosti

PRIVEDEN NASTAVNIK ZLOSTAVLJAČ IZ PETNICE

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Nastavnik Istraživačke stanice Petnica, B. S. koji je osumnjičen za zlostavljanje, je priveden.

Ovu informaciju zvanično je saopštila Jovana Gligorijević u jutarnjem programu za TV Prvu.

- Osumnjičeni je priveden- rekla je Gligorijević i dodala da je sledeći korak da se vidi u kom pravcu će istraga i slučaj da idu.

Potom je dodala da je važno da mediji ovo prepuste nadležnim organima.

- Najvažnije je da sada mediji ovo ostave i da prepustimo organima, da vidimo da li ima žrtava čiji slučajevi nisu zastareli i možda su spremne da uđu u ovaj postupak, koji jeste mučan i težak. One treba da sede u istoj sudnici s njim, ima žena i koje su se kasnije javile, one su odbijale kao predavači da odu u Petnicu iz straha da će ga videti. Onda zamislite kako to izgleda, suđenje ne traje jedno popodne- rekla je ona.

Gligorijevićeva kaže da su devojke nakon što je sve izašlo u javnost konačno posle toliko vremena osetile oslobođenje.

- Volela bih da kažem da su žene govorile i obraćale se na prave adrese, one su bile deca kada im se sve to dogodilo. Nažalost, niko ih nije čestito saslušao u tom periodu. I tek kada su sve istrpele odlučuju da izađu u javnost povučene prethodnim dešavanjima koja se događaju u Srbiji. One se sada konačno osećaju oslobođeno. Moram da kažem da sam, tek posle njihovog priznanja, nekim devojkama prvi put čula pravu boju glasa, bez drhtanja- rekla je Gligorijević.

Pet žrtava seksualnog nasilja, ekskluzivno su za nedeljnik Vreme, ispričale svoja traumatična iskustva, odnosno šta su doživele tokom boravka u Istraživačkoj stanici Petnica. Reč je o periodu od 2003. do 2014. godine, a žrtve, kojih ima više od 20, kao zlostavljača imenuju jednu osobu. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR