Glas Javnosti

Pripremno ročište pred suđenje za "Jovanjicu" 28. jula

Hronika
Autor: Glas javnosti

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 28. jul pripremno ročište pred suđenje većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra “Jovanjica" Predragu Koluviji i devetorici optuženih zbog sumnje da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

Pripremno ročište je zakazano i za 29. jul i biće zatvoreno za javnost, rekla je Tanjugu portparol suda Tatjana Tešić.

Na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici i utvrđivaće se koji će dolazi biti izvođeni tokom suđenja. Nakon toga će sud zakazati početak suđenja na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Koluvija i ostali optuženi su u pritvoru, a nedavno je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga tek otpočela.

Dvojica osumnjičenih su u bekstvu.

Koluvijin branilac Zora Dobričanin Nikodinović kaže za Tanjug da odbrana želi da što pre izađe pred sud i iznese svoje dokaze, kao i da osporava dokaze tužilaštva, ukazujući da upravo zbog toga branioci nisu pisali odgovor na optužnicu da se postupak ne bi odugovlačio.

Ona smatra da se u ovom slučaju desila neuobičajena situacija, jer su odmah nakon što je optužnica stala na pravnu snagu, usledila nova hapšenja osumnjičenih uglavnom policijskih i pripadnika sluzbi bezbednosti, pod sumnjom da je sve njih Kolivija organizovao u organizovanu kriminalnu grupu.

"Samim tim činom daje se do znanja da nema organizovane kriminalne grupe u optužnici koja je stala na pravnu snagu i da su dokazi u toj optužnici tanki. Jer inače, gde je logika da se ovoliki ljudi hapse neposredno nakon stupanja optužnice na pravnu snagu, da se i dalje vodi istraga umesto da se ide sa dokazima pred sud", naglašava Dobričanin Nikodinović.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR