Glas Javnosti
posta

Pripadnik pokreta 'Levijatan' ide u zatvor na 8 meseci zbog napada na migrante

Hronika
Autor: Glas javnosti

Filip Radovanović (23) koji je početkom maja uhapšen u Obrenovcu nakon što je kolima uleteo u migrantski centar u tom gradu, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim tužilaštvom kojim je osuđen na osam meseci zatvora.

Radovanović je podsetimo, 6. maja izazvao incident, kada je kolima probio ogradu migrantskog centra u Obrenvocu, što je sve vreme emitovao uživo na svom Fejsbuk profilu.

On je nakon hapšnja na saslušanju tvrdio da je to uradio jer su štićenici centra maltretirali njegovu devojku. Iako je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, sud mu je naknadno odredio pritvor.

Kako saznajemo, tokom istrage obavljeno je i veštačenje koje je potvrdilo da je Radovanović bio uračunljiv u trenutku kada je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

Podsetimo, u trenutku kada se kolima zaletao ka migrantskom centru, Radovanović je svojim pratiocima pokušao da objasni šta ga je izazvalo na ovaj nasilnički čin.

– Ne želim da moju devojku napadaju migranti, ne želim da gledam ljude koji ne beže ni od čega u svom gradu, ne želim da ih gledam, ne želim muslimansku državu, ne želim ovo da trpim. Kazna će da bude velika, sigurno – vikao je Filip dok je vozio.

Radovanović je navodno i pripadnik desničarskog pokreta “Levijatan” koji je pre nekoliko nedelja protestovao u Obrenovcu zbog migranta.

(Izvor:Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR