Glas Javnosti

Prijatelji i kolege se sa tugom opraštaju od doktorke koja je sebi presudila nožem u srce

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mnogobrojni prijatelji, rođaci, kolege, pacijenti i poznanici opraštaju se od poznate srpske doktorke Violete Skrobać Ašanin nakon što je u nedelju izvršila samoubistvo u stanu u Beogradu. Današnju dnevnu štampu preplavile su čitulje posvećene poznatoj doktorki.

- Draga Maco, bila si vrhunski stručnjak, požrtvovani lekar, odani kolega i veliki prijatelj. Zbog izuzetnog doprinosa razvoju plastične, rekonstuktivne i estetske hirurgije tvoj prerani odlazak nenadoknadljiv gubitak za struku u Srbiji i regionu. Zauvek ćeš živeti među nama jer voljeni nikada ne umiru sve dok žive oni koji ih se sećaju - navedeno je u jednoj od čitulja posvećenoj doktorki.

Doktorka je u nedelju oko 12 sati boravila u svom stanu na Vračaru sa mužem i sinom i ništa nije slutilo da će se nekoliko trenutaka kasnije dogoditi tragedija. Krišom je uzela nož i otišla u kupatilo... Suprug i sin su primetili da iz toaleta ne izlazi duže vreme, pa su krenuli da provere šta se dešava, a zatim su zatekli jezivu scenu.

- U nama i sa nama ostaće zauvek tvoj divni osmeh, energija i vedrina - navedeno je u čitulji potpisanoj sa Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije, dok je druga, od Dijagnostičarskog centra Hram, glasi: "Poslednji pozdrav dragoj koleginici".

Pojedini beogradski mediji su preneli danas da prvi rezultati istrage ukazuju na to da je doktorka bolovala od teške depresije, izazvane i lošom poslovnom situacijom tokom pandemije korona virusa, pošto je inače vlasnica jedne klinike za estetsku hirurgiju.

Tragedija se dogodila u nedelju, oko podneva, dok su njen suprug i sin bili u stanu. Doktorka je prema prvim informacijama sebi presudila sa dva uboda nožem u srce.

(Izvor:Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR