Glas Javnosti

PREVELIKA TUGA: Mesec dana od nezapamćenog zločina u školi na Vračaru!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dečak Kosta K. (13) kobnog 3. maja, pre tačno mesec dana zavio je u crno porodice svojih drugara iz odeljenja u OŠ"Vladislav Ribnikar" na Vračaru, ali i čitavu Srbiju.

On je tog jutra krenuo u krvavi pir u kom je ubio osmoro svojih drugara i čuvara škole Dragana Vlahovića (51) i ranio šestoro među kojima je bila i njegova nastavnica istorije. Nažalost, jedna povređena devojčica nije izdržala i preminula je 12 dana posle masakra.

Mesec dana kasnije, utvrđeno je da se ovaj učenik dugo pripremao za napad, da je imao spisak meta, da je vežbao pucanje sa ocem u streljani i sam napravio molotovljeve koktele, da je znao da ne može krivično da odgovara jer nema 14 godina, da nije bio žrtva vršnjačkog nasilja, ali do sada nismo dobili odgvor na pitanje: "Zašto je to uradio"?

Pomahnitao

- Uzeo je očeve pištolje, napravio molotovljeve koktele i krenuo tog jutra u krvavi pohod. Sve što mu je bilo potrebno stavio je u ranac i naoružan krenuo na čas istorije. Kad je ušao u školi javio se čuvaru, ali je on primetio nešto čudno kod njega i pokušao sa njim da razgovara kako su to uvek radili, međutim dečak se uplašio da će mu "pokvariti plan" i zapucao. Usmrtio je prvo njega, pa dežurne učenice petog razreda, a onda devojčicu koja se slučajno našla u hodniku - podseća izvor i dodaje:


- Tada je ušao u odeljenje među svoje drugare i jednom rukom počeo nasumično da puca iz očevog pištolja.

Dečak je posle masakra sam izašao u dvorište škole, spustio oružje, pozvao policiju i rekao im šta je uradio.

- Jedino što se pojavilo kao motiv za masakr bilo je vršnjačko nasilje. Zato se sve ovo vreme proveravalo da li je dečak koji je počinio ovaj zločin bilo maltretiran od strane svojih vršnjaka, ali ove tvrdnje nikada nisu potvrđene.

Drugari su ispričali da su se stalno sa njim družili, da je išao sa njima na rođendane, ekskurzije i igrališta, a najbliži ljudi njemu da je išao kod drugova iz odeljenja i da su oni dolazili kod njega. Iz suprotne smene prebacio se na polugodištu baš zbog drugara, ali i nastavnog programa. Ostaje nerazjašnjeno zašto je upucao najboljeg druga, omiljenu nastavnicu i čuvara, zašto su osim jednog dečaka, sve ostale žrtve devojčice - kaže izvor.

Uzeo dva pištolja

*120 sekundi trebalo mu da upuca 16 osoba

*4 molotovljeva koktela napravio

*5 šaržera puna municije je poneo

*2 očeva pištolja uzeo iz sefa


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR