Glas Javnosti

PRETILI DA ĆE PONETI ORUŽJE U ŠKOLU: Maloletnicima u Novom Sadu određen pritvor

Hronika
Autor: Glas javnosti

Trojici maloletnika koji pohađaju srednju Mašinsku školu u Novom Sadu određen je pritvor do 30 dana jer su slali drugarima preteće poruke da će poneti oružje u školu, uz fotografije.Dežurna sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu Slobodanka Gutović, u svojstvu sudije za maloletnike, odredila je pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na to da će ometati postup

Uhapšeni maloletnici imaju 15 i 16 godina.

Oni se sumnjiče se da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda. Njih trojica su na društvenoj mreži Instagram objavili preteće poruke uz fotografiju noža i puške (za koju se uspostavilo da je replika).


Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške.

Osumnjičeni maloletnici iz Novog Sada, Beočina i Temerina privedeni su nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Sve ovo dešava se dan nakon masovnog ubistva kod Mladenovca i nekoliko dana nakon što je dečak pucao u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i ubio i ranio više dece i ljudi.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će nakon dve tragedije po hitnom postupku biti donete mere kojima će, kako je rekao, biti izvršeno gotovo potpuno razoružanje Srbije.

On je rakao i da će biti provereno 45.000 profila na društvenim mrežama „kojima se dopadaju ubice“. U Srbiji je bilo više od 25 intervencija zbog incidenata učenika koji su pokušali da oponašaju dečaka koji je ubio osmoro đaka i portira u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, prenosi N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR