Glas Javnosti

PRESUDA ZBOG SLUČAJA U SREMU: Osuđeni ukupno na 50 godina zatvora zbog napada na policajca i zatvorskog čuvara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici kojom je sedmorica pripadnika kriminalne grupe proglašena krivima za nanošenje teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu. Nakon vraćanja na ponovljeno suđenje od strane Apelacionog suda, Viši sud u Sremskoj Mitrovici je 25. oktobra 2022. godine osudio se

Na ponovljenom suđenju, prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović i Milenko Vukelić su osuđeni zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu i dobili kaznu od po sedam godina zatvora, godinu manje u odnosu na prethodno suđenje. Ova kazna je maksimalna zatvorska kazna predviđena za ovo krivično delo.

Bojan Pavlović, koji ranije nije bio osuđivan, osuđen je na šest godina zatvora, dok je Filipu Milutinoviću izrečena kazna od pet godina zatvora. Mladen Vukelić, koji se i dalje nalazi u bekstvu, suđeno je u odsustvu i osuđen je za pet drugih krivičnih dela, za što mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci.


Incident se dogodio u decembru 2017. godine, sat iza ponoći, u ugostiteljskom objektu u okviru Carske palate, gde je došlo do tuče u kojoj su sedmorica muškaraca fizički napali policajca Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša. Tokom tuče, korišć

su ruke, stolice i razbijene flaše kao oružje, a iz dva različita pištolja ispaljena su dva metka koji su povredili dve devojke koje su se tada nalazile u lokalu.

Optužnica je podignuta od strane Višeg tužilaštva u Sremskoj Mitrovici u junu 2018. godine, a prvo suđenje je završeno u septembru 2021. godine. Nakon poništene presude, novo suđenje je započeto u aprilu 2022. godine i završeno u oktobru iste godine.

Osuđeni, uključujući Vlatka Tojagića i petoricu ostalih optuženih muškaraca, već šest godina borave u pritvorskoj jedinici KPZ-a u Sremskoj Mitrovici i biće prebačeni na izdržavanje zatvorske kazne, prenosi N03S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR