Glas Javnosti

PRESUDA SINU BRANA MIĆUNOVIĆA ZBOG SUKOBA SA POLICAJCIMA: Đorđe i njegov brat od ujaka osuđeni na dva meseca kućnog pritvora

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sin nikšićkog biznismena Brana Mićunovića, Đorđe (31) I njegov brat od ujaka Lazar Kostić (26) osuđeni su na dva meseca kućnog pritvora zbog fizičkog sukoba sa trojicom policajaca.

Tako je odlučio sudija Osnovnog suda u Nikšiću Sava Mušikić. Kako je kazao, u obzir je uzeo olakšavajuće okolnosti – da je reč o mladim ljudima koji nisu osuđivani, koji su priznali krivicu i izvinili se policajcima.

Podsetimo, Mićunović i Kostić su se 26. novembra prošle godine u jednom svadbenom salonu u Nikšiću sukobili sa trojicom policajaca, o čemu je Glas javnosti pisao prvi u Srbiji.

Pre dva dana njih dvojica su, na glavnom pretresu u sudnici Osnovnog suda, priznali krivicu, izvinili se policajcima Miloradu Nediću, Pavlu Ognjenoviću i Dušku Miškoviću i kazali da su toga dana bili u alkoholisanom stanju tako da nisu bili svesni svojih postupaka.


Njihov advokat, Đorđije Đikanović u završnoj reči je tražio da sud donese blažu kaznu poput mere upozorenja, smatrajući da bi takva kazna imala na njih delotvorno dejstvo, uzimajući u vidu niz, kako je istakao, olakšavajućih okolnosti.

„Reč je o licima mlađe životne dobi koja ranije nisu osuđivana, koja su priznala delo koje im se stavlja na teret, a koje su izvršili u alkoholisanom stanju. Takođe treba uzeti u obzir da su obojica izrazila kajanje i uputila iskreno izvinjenje oštećenima, kao i da su se korektno držali pred sudom“, kazao je Đikanović.

Glas javnosti/Vijesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR