Glas Javnosti

Presecanje lanca krijumčarenja ljudi balkanskom rutom

Hronika
Autor: Glas javnosti

U akciji, izvedenoj u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom, učestvovali su i pripadnici UKP MUP-a Srbije i njene Službe za borbu protiv organizovanog kriminala

Četiri osobe su uhapšene na teritoriji Nemačke i Rumunije, u zajedničkoj akciji presecanja lanca krijumčarenja iregularnih migranata preko balkanske rute, u kojoj su učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Četiri uhapšene osobe, kao i jedna uhapšena u ranijem periodu na teritoriji Srbije, sumnjiče se da su tokom prošle i ove godine, krijumčarile oko 800 migranata iz Turske u Nemačku balkanskom rutom preko teritorije Srbije, saopštio je MUP.

Kako se navodi, u toj akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije i njene Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Inače, na identifikaciji osumnjičenih učestvovali su i policijski službenici UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kako se sumnja, osumnjičeni su migrante uglavnom krijumčarili različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom delu kamiona, u nehumanim uslovima.

Ova akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom.

U saopštenju se podseća da je u decembru 2022. godine formiran Zajednički istražni tim između Kancelarije javnog tužioca u Nemačkoj, Tužilaštva Vrhovnog kasacionog suda u Rumuniji i  Tužilaštva za organizovani kriminal u Republici Srbiji.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR