Glas Javnosti

PREOKRET NA SUĐENJU VOZAČU ZORANA BABIĆA: Preminuo Stanoje Stanković, povređen u saobraćajnoj nesreći 2019. godine

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje Beograđaninu Dejanu Stanojeviću ( 36) pred Osnovnim sudom u Nišu nastavljeno je danas saslušanjem Borisa Antića, predstavnika Komisije veštaka Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Stanojević, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ tereti se da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca.

Tokom istrage utvrđeno je da je Stanojević službenom “škodom superb” krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu “opela” je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povređen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu “škode”. Takođe, teško je povređen i vozač “pasata” Stanoje Stanković dok je Srđan Aleksić koji je upravljao “astrom” zadobio lakše povrede.

Pre početka suđenja, Stankovićev advokat je obavestio sud da je Stanoje nedavno preminuo, pa mu je sudija Miško Radivojević naložio da pribavi punomoćje njegove porodice kako bi mogao dalje da učestvuje u sudskom postupku.

Ovim je čitanje završnih reči pred Osnovnim sudom u Nišu, čime je trebalo da se okonča suđenje Dejanu Stanojeviću (35), vozaču nekadašnjeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića zbog nesreće na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojoj je nastradala Stanika Gligorijević (51) iz Knjaževca, a nekoliko osoba povređeno, odloženo zbog odsustva poslednjeg svedoka koji je trebalo da bude ispitan.

Policajac Nikola M. koji je kobnog dana kada se dogodila nesreća sačinio službenu belešku, nije se u ponedeljak pojavio pred sudom, a svoje odsustvo nije opravdao, zbog čega ga je sudija Miško Radivijević kaznio sa 50. 000 dinara. Istu kaznu dobio je i njegov kolega Bratislav M. koji je saslušan na prethodnom ročištu, ali je bio pozvan da se kao svedok pojavi i u ponedeljak, što nije uradio.

(Glas jvanosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR