Glas Javnosti

Preminula velika legenda srpskog sporta, karijeru proveo u Zvezdi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vaterpolista i istaknuti vaterpolo radnik, Dragan Solomun Sole, preminuo je u nedelju u Beogradu, u 73 godini.

Rođen je 27. jula 1950. u Tuzli, omiljeni sport mu je bio rukomet. Po dolasku u Beograd, na nagovor druga Željka Ptičeka, počeo je u Crvenoj zvezdi da se bavi vaterpolom. Debitovao je 1969. godine i čitavu karijeru je proveo u omiljnom klubu.

Nikada nije igrao ni za jedan drugi.

Jedan je o najboljih strelaca kluba, a u vreme kada je Crvena zvezda sredinom sedamdesetih godina prošlog veka postala kvalitetan član jake jugoslovenske lige, bio je njen najbolji igrač, tvorac najvećih klupskih pobeda.


Karijeru je nastavio kao vaterpolo radnik. Kao direktor kluba učestvovao je u građenju moćne Crvene zvezde početkom devedesetih sa Vlahom Orlićem, Nikolom Stamenićem, Zoranom Drakulićem… Zvezda je tada osvojila dve titule prvaka države.

Od 1997. je bio u Vaterpolo savezu Jugoslavije na mestu generalnog sekretara. Bio je prvi saradnik brojnih predsednika saveza, zatim Orlića, selektora Stamenića, Manojlovića i Porobića. Neumoran je bio u organizovanju velikih takmičenja poput Svetskog kupa 2002, Svetske lige 2005, Evropskog prvenstva 2006, Svetske lige u Nišu 2010, piše Vaterpolo savez Srbije.

Po odlasku u penziju ostao je u kontaktu sa starim prijateljima. Omiljeni lik, pun duha, sa velikim brojem prijatelja iz raznih oblasti života, bio je ponosan na suprugu Veselu, decu Milica i Petra, i unuke.

Odlazak Soleta sa životne scene je veliki gubitak za sve koji su ga poznavali, navodi se takođe na sajtu VSS.

Komemorativna sednica biće održana u utorak u prostorijama VSS (adresa Smetanina 2), dok će kremacija i poslednji ispraćaj biti u sredu (12 časova) na Novom groblju u Beogradu.




Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR