Glas Javnosti

PREKRŠAJNA ZA PALJENJE BADNJAKA! Policija reagovala na paljenja "lomače" uoči Božića

Hronika
Autor: Glas javnosti

Uprava za inspekcijske poslove Novog Sada tokom 5. i 6. januara primila je više od 130 prijava, koje su se mahom odnosile na odlaganje i paljenje drva na javnim površinama radi obeležavanja Badnjeg dana.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave za inspekcijske poslove, shodno raspoloživim ljudskim resursima postupali su po prijavama i preduzimali su sve mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti, javlja 021.

 - Između navedenih prijava, postupili smo i po prijavi koja se odnosila na lokaciju na Sentandrejskom putu u Novom Sadu. Tom prilikom je reagovala i Komunalna inspekcija i Komunalna milicija. U navedenom slučaju, prilikom izlaska na lice mesta, zatekli smo nekoliko lica koja su pripremila gomilu drva i raznog drugog materijala radi paljenja istog za Badnje veče. S obzirom na to da gomilanje drva i raznog materijala predstavlja prekršaj u skladu sa članom 82. stav 1. tačka 2. Odluke o uređenju Grada Novog Sada, protiv lica kojem smo utvrdili indetitet biće izdat prekršajni nalog - navode u Gradskoj upravi.

Kako dodaju, Sektor Komunalne inspekcije naknadno je izvršio, u jutarnjim satima, obilazak svih lokacija nakon badnjeg dana, na području Novog Sada, gde su utvrđene manje količine ostatak pepela.

- Kasnijim obilaskom lokacija, utvrđeno je da su i ostaci pepela skroz uklonjeni sa površine javne namene, od strane lica kome je i naloženo da to učini - zaključuje se u saopštenju.

Ove godine bilo je mnogo reakcija u vezi sa običajem paljenja badnjaka na Badnji dan, koji je u pojedinim delovima grada protekao tako što su bile pripremljene lomače, a paljene su i gume. Ovo se dešava godinama unazad, ali do sada nije bilo burnijih reakcija. Reagovali su i Eko straža i Ekološki front Novi Sad, koji su pojedine slučajeve prijavili inspekciji, tvrdeći da je reakcija nadležnih organa izostala, zbog čega je Eko straža pozvala na okupljanje ispred Gradske uprave za inspekcijske uprave za ponedeljak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR