Glas Javnosti

PRE DVE NEDELJE DOŽIVEO TRAGEDIJU: Jutjuberu se otac ubio, ovako se predstavljao na TikTok-u

Hronika
Autor: Glas javnosti

Jutjuber Daniel Đukić koji je juče 10 sati bio zabarikadiran u stanu u Novom Sadu, pre manje od dve nedelje doživeo je porodičnu tragediju, jer je njegov otac izvršio samoubistvo u rodnom Apatinu.

Da podsetimo, Đukićeva majka prijavila je juče ujutru policiji da je sin ne pušta u stan i da preti da će se ubiti. Pregovarački tim 10 sati je pokušavao da ubedi jutjubera da izađe iz stana, a na kraju ga je sinoć iz zgrade izvela Hitna pomoć.

Đukić je, kako je policija saopštila, smešten na odeljenje neuro-psihijatrije KCV.

 Kako pišu beogradski mediji, Danielov otac obesio se 7. decembra. On za sobom nije ostavio oproštajno pismo, a sumnja se da su uzrok porodični problemi.

Komšije su otkrile da je porodica jutjubera divna i kulturna.

- Otac mu je radio u banci, kao i majka, bili su mu posvećeni jer je jedinac.

Postao je poznat tokom emitovanja huumorističke emisije "Dnevnjak" koja je prikazivana od 2015. do 2017. godine, a gde je sa kolegama glumio ljude iz svakodnevice. Na Tviteru ga pratioci nazivaju "vojvoda" i "đeneral", osnivač je i serijala "Betparačke priče" i sajta "Tartanija". Danielov najgledaniji klip je " Voćkice mi život upropastile", koji je pregledan oko dva miliona pregleda.

Nedavno je na pitanje da se predstavi, Daniel ovako odgovorio. "Baš ti je pitanje, ja sam jedan čovek s periferije koji je došao, sad sam u ovom Beogradu vašem, jer mi je u životu tako trebalo, sad se snalazim kako znam i umem", rekao je on.

"U Beogradu imaju male porcije ćevapa, mora da ih bude 20, ja sam iz Apatina i ponosan sam na to, kritično mi je što sam morao doći čak do ovde da bih došao do nekog novca", rekao je on.

"Meni je sva ta, produkcija i sve to, vrlo brzo će još više da padne u vodu zato što će jednostavno ljudi gledati ono što hoće, ne postoji mehanizam da se to spreči. Za godinu dana će verovatno TikTok da bude ta platforma na kojoj će svi da bleje, što se tiče zabave. Nismo na TikToku, ali razmišljam nešto", rekao je on u intervjuu 2020. godine za podkast "Netokracija".

"Proveo sam dan i po na TikToku, spustio sam roletne, jako je zabavno. Nemoguće je zabavno, tu ti ne izbaci samo kao smešno ili strašno, nego šara. Ne znam, buraz, sat vremena sam gledao", rekao je on.

Na pitanje šta je sledeće, ovako je odgovorio.

"Uzmemo plac na Fruškoj gori, malu vikendicu od sedam kvadrata, i samo za TikTok da snimamo. Ili da odem u Ameriku i kažem - evo nas", rekao je on

"Ja mislim da klinci koji se snimaju, nisu ništa krivi, ne treba da budu tema ni u jednom mediju. Prvo je obezbeđena platforma da svaki klinac snima i radi šta hoće, a onda još te klince natrpaš lovom, šta očekuješ. To smo i uradili, dali smo im platformu da rade šta hoće, neki od njih su postali poznati jer neko mora da bude i poznat, pa su ih sponzori iz marketing zajednice napunili lovom do sulude mere, sve njih. I klinci su još više poludeli i to će biti uvek, dok se ne napravi sistem. Aj kao, nemoj da baš klincu uvalimo 50.000 evra za mesec dana, nešto će mu se desiti, to nije normalno. Sve dok sponzori budu trpali deci pare, biće sve luđa, samo na TikToku", rekao je on. 

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR