Glas Javnosti

PRAVI HEROJI: Inžinjeri izgoreli dok su spasavali kolege!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zaposleni u novosadskoj fabrici "Koteks viskofan", u kojoj su nastradali Đorđe Bajić (62) i Vojislav Nedić (48), kažu da su njih dvojica reagovali brzo i odmah alarmirali kolege da izađu napolje.

Đorđe i Vojislav su prvi primetili požar u fabrici i odmah su alarmirali sve radnike. Upozoravali su nas da se sklonimo, da izađemo i tako su nas spasli smrti. Nažalost, svoje živote nisu uspeli da sačuvaju. Nastradali su na svom radnom mestu kao heroji. To su bili i za života - pravi heroji, i to su u ovoj tragediji i dokazali.

Ovo je juče rekao jedan kolega dvojice inženjera iz Novog Sada, Đorđa Bajića (62) i Vojislava Nedića (48), koji su u utorak ujutru izgoreli u jezivom požaru u fabrici "Koteks viskofan" u Primorskoj ulici u Novom Sadu.

Tela u kancelariji

Kolege nastradalih kažu da su tela Bajića i Nedića pronađena u jednoj od kancelarija u prizemlju upravne zgrade. - Njih dvojica su prvi reagovali kad je došlo do detonacije, jer je nešto prvo puklo. Sve su nas odmah upozorili i spasavali su nas, radnike. Oni su jedini koji nisu izašli napolje kad je izbio požar, a vatra počela da se razbuktava. Pretpostavljamo da su se, dok su gledali kako da evakušu sve ljude, oni ugušili gustim crnim dimom - priča radnik i dodaje da je Đorđe Bajić bio inženjer zaštite na radu. U porodici nastradalog Bajića juče je vladala neverica. Njegova supruga smogla je snage i za Kurir ispričala šta se dešavalo kobnog jutra.

- Ujutru sam ga ispratila na posao, a sada mi ga vraćaju u kovčegu. Joj, tuge, majko moja, jako mi je teško, ne znam kako ću ovo izdržati - jecala je Biljana, Bajićeva supruga, na vratima njihovog stana. - Čim sam čula za požar, zvala sam supruga na mobilni, ali mi se nije javljao. Sin je otišao ispred fabrike, ali niko nije znao da mu kaže gde je Đorđe i šta se dešava. Niko mu tada nije rekao da mu je otac nastradao. Tek uveče su nam rekli da sumnjaju da je moj Đorđe jedan od dvojice radnika pronađenih na zgarištu, a sada su nam to, nakon obdukcije, i potvrdili - rekla je neutešna Biljana.

Nema više Voje

I u porodici Bajićevog kolege Vojislava Nedića vladala je tuga. - Njegova žena nema snage ni da progovori. Mi još uvek ništa ne znamo, kako se sve to desilo. Znamo samo da našeg dobrog Voje više nema - rekla je rođaka na vratima stana porodice Nedić. Kao ni prvog dana, tako ni juče, u novosadskoj fabrici koja je pre petnaestak godina postala član španske "Viskofan grupe", nije bilo moguće dobiti nikakve informacije u vezi s tragičnim požarom.

Strujni udar

O tome šta je izazvalo požar u fabrici "Koteks viskofan", koja se bavi proizvodnjom kolagenih omotača za mesnu industriju, još uvek nema informacija. - Da li su u pitanju električne instalacije ili nešto drugo, još ne znamo. U početku je delovalo kao da je došlo do strujnog udara, a onda se čula i eksplozija, pa je buknula vatra - ispričali su radnici.

(Izvor:Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR