Glas Javnosti

POZNATO STANJE SEDMORO MALIŠANA IZ UŽIČKOG VRTIĆA: Masovno dobili crevnu infekciju, NE ZNA SE UZROK!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Na Dečijem odeljenju Opšte bolnice Užice trenutno se na lečenju nalazi sedmoro mališana. Naime oni su polaznici jednog privatnog vrtića i svi imaju tegobe u vidu proliva, povraćanja, malaksalosti i povišene temperature.

Naime, njih četvoro primljeno je na lečenje u nedelju, isto toliko juče, s tim što je jedno otpušteno na kućno lečenje. Uzrok njihovih zdravstvenih problema, rekla je za „Blic“ dr Dara Božović, načelnica Dečjeg odeljenja, je crevna infekcija, a čime je izazvana znaće se kada budu završene sve analize

-Sva deca su iz istog privatnog vrtića, uzrasta su od 13 meseci do tri godine, i primljena su sa težom kliničkom slikom, ali njihovo stanje je danas mnogo bolje, niko nije životno ugrožen. I prošle nedelje smo imali povećan broj pacijenata sa crevnim problemima, među kojima ima i dece koja ne idu u taj vrtić i koja su starija. Oporavak ide svojim tokom, deca se osećaju bolje, ali još uvek nisu za otpust, - kaže dr Božović.

Svi mališani su testirani na kovid-19, s tim što su antigenski testovi bili negativni, a rezultati PCR-a se čekaju. Po rečima načelnice dečjeg odeljenja nešto od nalaza je stiglo, nešto se očekuje, a danas će biti urađena detekcija stolice na viruse.

 

Sanitarna i veterinarska inspekcija, kao i Zavod za javno zdravlje, juče su u obišli privatni vrtić i izvršili nadzor, a neki rezultati ove kontrole mogli bi biti poznati i danas.

U Predškolskoj ustanovi Užice kažu da nije prijavljeno da iko od 2.100 njihovih polaznika ima tegobe poput onih zbog kojih su hospitalizovana dece iz privatnog vrtića.

(Glas javnosti)

 

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR