Glas Javnosti

POZNATI KUVAR IZ SRBIJE OSUĐEN ZBOG ŠVERCA DROGE: Evo koliko novčana kazna mu sleduje uz dve godine zatvora  

Hronika
Autor: Glas javnosti

Poznati televizijski kuvar iz Srbije Dejan Markus (44), nekadašnji voditelj emisije "Kuvati srcem", osuđen je u Hrvatskoj na dve godine zatvora i novčanu kaznu od oko 13.300 evra zbog šverca narkotika.

Prema navodima hrvatskog Jutarnjeg lista kuvar je osuđen pošto se nagodio sa USKOK i priznao krijumčarenje kokaina i amfetaminskog ulja.

„Zagrebački Županijski sud je potvrdio tu nagodbu i osudio Markusa. Na teret su mu se stavljale dve zasebne prodaje po kilogram kokaina, jedna u Beču i jedna u Zadru, kao i krijumčarenje tri litre amfetaminske baze s kojom je i uhapšen na granici sa Slovenijom. Bio je osumnjičen da je drogu prodavao kao član kriminalne grupe“, navode hrvatski mediji.

 

Inače, popularni kulinar je uhapšen 7. februara prošle godine, kada je u velikoj međunarodnoj akiciji policije pod nazivom “Egzotik”, u njegovom “renou” nađena tečna droga amfetamin. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, on je izručen Hrvatskoj i smešten u pritvor Remetinca u Zagrebu.

Markus je, kako se pisalo u automobilu imao tri litre amfetaminske baze, koju je grupa navodno trebalo da preradi u amfetamin u laboratoriji u Zagrebu. Na teret mu se osim toga, stavljaju i dve prodaje kokaina.

 

Navodno, on je tvrdio i da nije znao da je u njegovom autu bilo sakriveno tri kilograma amfetamina. Međutim, suočen sa dokazima, među kojima su i presretnuti telefonski razgovori, ali i priznanjima ostalih optuženih, Markus je odlučio da pokuša da u zamenu za priznanje dobije blažu zatvorsku kaznu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR