Glas Javnosti

Ugašen požar u Priboju: Vatrogasci savladali vatrenu stihiju (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalizovali su požar koji je popodne izbio u proizvodnom pogonu fabrike "Poliester Priboj".

Srećom u ovom požaru povređenih nije bilo. Vatrogasno-spasilačke jedinice se i dalje nalaze na terenu gde vrše dogašivanje požara.

U popodnevnim satima zapalio jedan od proizvodnih pogona "Poliester grupe". došlo je do velikog požara, a u starom delu Priboja nad, mestom se vije gusti dim.Na lice mesta stigle su vatrogasne ekipe, koje pokušavaju da ugase plamen.

-Gust crni dim širi se kroz čitav Stari Priboj, a ova fabrika nalazi se u blizini pribojske bolnice. Svi strepimo da se požar dalje ne proširi, rekao je jedan od očevidaca.

Do požara je došlo u pogonu u kom se proizvode komponente za auto-delove, a vatrogasci gase vatru kako požar ne bi zahvatio i susedni pogon u kom se proizvode protivgradne rakete, jer bi moglo doći do eksplozije.

Usled velikog požara koji se dogodio u fabrici "Poliester grupa" u starom delu opštine Priboj, pacijenti iz pribojske bolnice su evakuisani jer se ova zdravstvena ustanova nalazi u neposrednoj blizini zapaljene fabrike.

-Ova mera preduzeta je u dogovoru sa direktorom Zdravstvenog centra u Užicu, a pacijenti su prebačeni u Dom zdravlja, koji nije direktno ugrožen, izjavio je dr Predrag Terzić, direktor bolnice u Priboju.

Usled požara došlo je i do nekoliko jakih eksplozija, jer acetonska burad koja se nalaze u proizvodnom pogonu pucaju u dodiru sa vatrom.

(Izvor: B92/RINA)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR