Glas Javnosti

Požar u Pančevu lokalizovan! Meri se kvalitet vazduha, nadležni tvrde: Nije bilo opasnih materija

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vatrogasci su uspeli da večeras lokalizuju veliki požar u Pančevu.

U bivšoj fabrici stakla u Pančevu, koju sad novosadska firma "Promist" koristi za skladištenje veštačkog đubriva, izbio je požar oko 17.30 časova.

Tom prilikom se zapalila stara drvena baraka bivše Staklare u kojoj, prema rečima direktora firme za Radio-televiziju Srbije (RTS) Gorana Kojića, nije bilo opasnih materija. Vatrogasci su pravovremeno reagovali i uspeli da lokalizuju požar. Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović je rekao da je mobilna ekipa Zavoda za javno zdravlje za kontrolu kvaliteta vazduha izašla na teren i utvrdiće da li je bilo opasnosti po životnu sredinu.

Gradonačelnik je uputio građanima poruku da ne treba da brinu, da su vatrogasci pravovremeno reagovali i da je sve pod kontrolom. Drumski saobraćaj nije prekidan, dok je železnica obustavila prevoz opasnih materija prugom koja prolazi pored zapaljenog skladišta.

Podsetimo, večeras je u Pančevu došlo do velikog požara u objektu stare staklare. Požar je buknuo u prizemnom delu stare staklare.

Kako su ranije iz MUP-a rekli za MONDO na licu mesta je bilo angažovano 12 vatrogasaca sa 4 vozila u gašenju požara iz VSJ Pančevo i 4 vatrogasaca sa dve cisterne iz VSJ Beograd. U MUP-u su rekli da nema povređenih osoba u požaru.

(Glas javnosti/Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR