Glas Javnosti

POŽAR U ČAČKU GASE TRI HELIKOPTERA: Jedini način da se VATRA ugasi, postoji opasnost da municija EKSPLODIRA! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Serija detonacija u fabrici "Sloboda" u Čačku počela je jutros nešto oko dva sata ujutru. Vatru koja i dalje tinja na mestu eksplozije počela su da gase tri helikoptera.

Nadležni objašnjavaju da je jedini način da se požar ugasi iz vazduha, jer je jedino tako i bezbedno, zbog municije koja bi mogla da eksplodira.

Policija je napravila obruč oko fabrike i ne dozvoljava nikome da priđe dok pirotehničari ne završe kompletan posao i ne očiste područje, zbog toga što je teren oko magacina i dalje nebezbedan. 

Iznenadna eksplozija u fabrici "Sloboda" u Čačku, koja se dogodila sinoć posle ponoći, potresla je ceo grad. Pored objekata, pojedinim meštanima okolnih sela je stradala stoka od posledica eksplozije, a građani su u svojoj okolini pronašli šrapnele i delove oružja, dok su posledice vidljive i na ulicama i automobilima.

 

Prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, šteta nastala zbog požara u namenskoj industriji je od milion do dva miliona evra, a kako je istakao "očekuje da se od ponedeljka u Čačku sve vraća u prvobitno stanje".

Vatra je buktala, a eksplozije koje su se nizale jedna za drugom asocirale su stanovnike na rat.

Ljubivoje Boričić iz Pridvorice, čija se kuća nalazi na stotinak metara od magacina koji je eksplodirao kaže da je za dlaku izbegao tragičan događaj.

 

- Strašna eksplozija. Nas troje je je izletelo iz kuće za dva minuta. Seli smo u auto i pobegli. Mislim da je temperatura u tom trenutku bilo 200 stepeni – kaže Ljubivoje.

Kako je rekao ministar odbrane Nebojša Stefanović, sreća u nesreći je što je mesto gde je izbila eksplozija izdvojeni magacin.

-Dakle, ništa se nije dogodilo u krugu onih delova fabrike koji su vezani za neposrednu proizvodnju. Naravno, najvažnija stvar je da niko od ljudi nije stradao i da niko nije povređen, istakao je Stefanović koji je u Čačku.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR