Glas Javnosti

POŽAR NA MOKROJ GORI SKORO LOKALIZOVAN: Povređenih nema, ali OVAJ deo ostaje KRITIČAN!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vatrogasci na Mokroj Gori već su na terenu i stavili su pod kontrolu požar koji je danas zahvatio suvu travu i četinarsku šumu. Požar je ugašen sa tri strane, ali nedostaje još jedna strana na kojoj je teren nepristupačan. Domaćinstva nisu ugrožena, a tokom čitave noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva.

Dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica prispele su iz Užica, Požege i Čajetine.

Tokom noći pristizale su dodatne snage Sektora za vanredne situacije, postavljen je bazen za akumulaciju vode, helikopter je izvršio izviđanje, a treba i da se pristupi gašenju iz vazduha.

Vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu vatru koja je zahvatila 100 hektara četinarske šume i niskog rastinja na Šarganu u ataru Mokre Gore ka Zlatibiru, a suprotno od Mećavnika, na izuzetno nepristupačnom terenu.

Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu, kaže da su tokom noći pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica gasili požar i radili na otvaranju dva pristupna puta da bi vatrogasna vozila i tehnika mogli da priđu požaru.

Prema njegovim rečima, pravi se strategija za dalje postupanje da se požar što pre stavi pod kontrolu, a čitave noći se radilo na uspostavljanju protivpožarnih puteva, prenosi RTS.

Otežavajuća okolnost su visoka temperatura i jak vetar. Cicvarić ističe da je teren nepristupačan, litice su u pitanju, koje nisu blizu naselja, ali da nema povređenih pripadnika u akciji gašenja požara niti meštana.

Većina vatrogasaca je preraspoređena sa Murtenice, gde je požar buktao nekoliko dana.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR