Glas Javnosti

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO BRAĆE KOD SREMSKE MITROVICE: Krv pala zbog TARTUFA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Sremskoj Mitrovici potvrdio je optužnicu protiv Dejana Erića (39) iz Jarka zbog krivičnog dela teško ubistvo i krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegovom rođenom bratu Nebojši Eriću (37) koji je, takođe, bio osumnjičen za ubistvo rođene braće Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) iz Futoga, ukinut je pritvor, i on je pušten je na slobodu. Kako je rečeno "Novostima" u ovom sudu, protiv njega je obustavljen krivični postupak.

Braća Jeličić iz Futoga ubijena su početkom decembra 2020. godine, u šumi u blizini sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Za ovaj krvavi zločin bili su osumnjičeni Dejan i Nebojša Erić, koji jedini i znaju šta je prethodilo dvostrukom ubistvu, koje se dogodilo dok su bili u potrazi za tartufima. Ipak, tokom istražnog postupka utvrđeno je da nema elemenata da Nebojša bude krivično gonjen.

Kako se saznaje od izvora bliskog istrazi, tog jutra najpre je između četvorice muškaraca došlo do verbalnog sukoba, a pošto se strasti nisu smirivale, usledio je i fizički obračun.

NE PROPUSTITE


- Jeličići, koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Eriće, a onda je Dejan ispalio nekoliko hitaca u jednog brata, dok se Nebojša sumnjičio da je pucao u drugog. Dejan je sve vreme govorio da je pucao u obojicu, ali se mislilo da on samo želi da zaštiti mlađeg brata - navodi izvor i ističe da je nakon šest meseci istrage, ipak, utvrđeno da Nebojša nije kriv za "zločin zbog tartufa".

Ovo ubistvo ostaće upamćeno zbog borbe za teritoriju, ali i nekih neraščišćenih privatnih odnosa između Erića i Jeličića, koji su se znali odranije i dugo bili u dobrim odnosima.

Iako je često dolazilo do sukoba između tartufara, ovo je bilo prvo ubistvo u Srbiji zbog vrednih pečuraka. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima i pretnje bile su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na "tuđem" terenu, ali i da će se plaćati ljudskim životima to niko nije mogao ni da nasluti.

Posle ove tragedije na području Sremskog okruga nije zabeležen nijedan incident među lovcima na "zlatne gljive".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR