Glas Javnosti

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV VELJKA BELIVUKA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka, a sada je ona i potvrđena.

Veljko Belivuk i Marko Miljković optužnicom se terete za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal kontrolisalo je 2. avgusta formalnu ispravnost optužnice podnete protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih, te je našlo da je optužnica propisano sastavljena.


 
Optužnica je poslata na odgovor okrivljenima  i braniocima u skladu sa članom 335 i 336 Zakonika o krivičnom postupku. Oni imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice.
 
Ranije danas osumnjičenima za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka produžen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
 
Sud je saopštio da je odluka doneta na predlog za produženje pritvora koji je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal "prilikom podizanja optužnice prema okrivljenima V. Belivuk i drugi".
 
Pritvor je produžen prema V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š i A.S. dok prema okrivljenima iz optužnice B.H, V.Đ i V.D Tužilaštvo za organizovani kriminal nije stavilo predlog za određivanje pritvora.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR