Glas Javnosti

POTRESNO! MALI GENIJALAC KOJI JE UVEK ŽELEO VIŠE I BOLJE: Evo ko je bio Andrija Čikić, žrtva bezumnog dečaka-ubice! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na beogradskom groblju Lešće u ponedeljak je sahranjen Andrija Čikić, jedna od devet žrtava ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Od Andrije su se, pored neutešnih roditelja, majke Suzane i oca Miloša, oprostili njegovi drugovi iz osnovne i muzičke škole sa roditeljima, nastavnici, brojni prijatelji, komšije... 

- Reči ne, neću, ne mogu, kod Andrije nisu postojale - rekla je posle održanog opela jedna od dečakovih profesorki iz muzičke škole. - Uvek je imao poštovanje za svoje nastavnike. Nikada mu nije bilo dosta, želeo je više i bolje.

Ostvario je želju da, svojim malim prstićima, svira sa orkestrom. Bio je đak generacije osnovne muzičke škole, a onda je upisao i srednju. Beskrajan talenat i dobrota. Uspeo si, Andrija, svojom muzikom da dopreš do mnogih, uživali smo u tvom osmehu i svemu što si stvorio.

Posle toga, iz kapele je put mesta gde će ovaj "mali genijalac" i "anđeo", kako su nazivali Andriju drugari i nastavnici, koji minut kasnije biti sahranjen u belom kovčegu, krenula je nepregledna kolona od više stotina osoba.

Prvi u koloni sa cvećem, na čelu tužne povorke, pošli su njegovi drugovi, deca, koja nisu mogla da sakriju suze...



Andrija je važio za jednog od najtalentovanijih učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i dobitnik j više nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.


Takođe, on je dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije "Burgmuller Etude D-dur" 2019. godine.

Andrija je nastupao na više koncerata i učestvovao u međunarodnom takmičenju "Virtuozi V4+, sviramo zajedničkim jezikom".

- Bio je odličan đak, iz skoro svih predmeta je imao najviše ocene. Pored muzike, voleo je jezike, matematiku i sport - navodi se na sajtu dečaka.

Andrija je trenirao tenis, a bavio se i fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa koje podvlači interesantnom muzikom.


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR