Glas Javnosti

TAČNO 60 DANA POTRAGE ZA MATEJOM PERIŠEM: Proverava se svaka informacija, evo gde ga danas traže

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tačno 60 dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za nestalim splićaninom Matejom Perišom (27) koji je nestao u noći izmedu 30. i 31. decembra kada je izašao iz beogradskog kluba "Gotik"

Na desetine pripadnika uniformisane policije, inspektora, ronilaca, pripadnika rečne policije i dalje neumorno traga za nesrećnim mladićem čija sudbina i dalje nije poznata.

Izvor iz istrage kaže da bez obzira na to što je prošlo dva meseca od nestanka, policija i dalje pristupa ovom slučaju sa istim žarom i pažnjom kao što je to bilo početkom januara.


- Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji rade na ovom slučaju pristupaju svakoj prijavi, svakom tragu isto kao što je to bio slučaj u prvim danima nestanka. Proverava se svaka anonimna informacija kojih i dalje ima, upoređuju se činjenice koje su prikupljene do sada... - navodi izvor iz istrage.


Rečna policija i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije neumorno patroliraju Savom i Dunavom, zaranjaju i tragaju za bilo kakvim tragovima koji bi doveli do rešavanja misterije Periševog nestanka.

- Danas ronioci pretražuju Dunav u području Ritopeka, češljaju džepove i rukavce u tom delu. Reke su i dalje brze, hladne i mutne, a vidljivost je loša što otežava potragu i pretragu terena. Samo iz ove jedinice do sada je podneto nekoliko desetina detaljnih izveštaja o radu što samo ukazuje kako se pristupa ovom slučaju - navodi on.


Podsetimo, Matej je u Beograd došao sa sedmoricom prijatelja zbog proslave Nove godine. Njegova devojka potvrdila je za medije da je Matej taj doček planirao šest meseci unapred, ali i rekla da je mislila da će krenuti na put sa samo trojicom prijatelja.

Za smeštaj su odabrali jedan apartman na Dorćolu, a nakon što su se smestili, odlučili su da odu na ručak u jedan restoran u Beton hali, da bi nakon jela spontano nastavili provod u klubu "Gotik". Otprile sat vremena posle ponoći iz nepoznatog razloga Matej je u majici kratkih rukava istrčao iz kluba. Policija je na osnovu snimaka sa nadzornih kamera ustanovila da je nesrećni Splićanin narednih desetak minuta trčao ulicama Savamale da bi na kraju došao do ledene Save i najverovatnije skočio u reku, piše Informer.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR