Glas Javnosti

POSVAĐALI SE OKO TOGA KOJI JE KRAJ BOLJI: Direktorka škole otkrila detalje napada u beogradskoj školi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Direktorka Trgovačke škole u Beogradu gde je danas jedan učenik prvog razreda nožem napao i povredio drugog đaka kaže da ne zna razlog zbog kog se incident dogodio i da je školski policajac uzeo izjave učenika i profesora.

- Nemili događaj dogodio se za vreme 5 časa. Drug je ustao i povredio druga bez razloga, ne znamo zašto je to uradio. Učeniku je pružena pomoć, a reč je o lakšoj povredi. Školski policajac je došao, uzeo izjave svih očevidaca, učenika i profesora - rekla je direktorka škole Mira Lekić.

Ona je dodala da ne zna da li je učenik ranije bio problematičan.


- Povređeni nije gubio svest, doživeo je traumu, odveden je u Tirsovu. Učenici su bili uznemireni dok nismo čuli da je napadač priveden, nismo ih pustili kući. Plašili smo se da ne izgube svest plakali su, ne želim nikome ovako nešto, brinemo. Ne znam da li je učenik ranije bio problematičan, on je sada prva godina. Škola će pokrenuti disciplinski postupak i biće pružena podrška učenicima svedocima. Mi smo obavestili i roditelje dece. Pitali smo i dečaka koji je napao druga zašto je pobegao - objasnila je direktorka i dodala:

- Nisam imala saznanja da je bilo problema u tom odeljenju. Sve se desilo na času ekonomskog predmeta, profesor je bio prisutan. Ne znam da li je razlog svađa oko kraja, to ćemo sve saznati na disciplinskoj komisiji. Pojačaćemo nadzor, mi na ulazu u školu imamo obezbeđenje. Imamo predavanja na temu discipline, imamo i zakazana predavanja u saradnji sa policijom. Bavimo se decom, tim za nasilje radi - rekla je ona.


Dečaku je povređena usna i leđa.

Kako su za Kurir rekli učenici škole, ubadanje se dogodilo za vreme časa, a njima nije poznato što su se uopšte školski drugovi posvađali.

Neki đaci tvrde da su se dečaci navodno posvađali oko toga koji je kraj grada bolji jer je izbodeni učenik M. K. je, kako se saznaje iz Zemuna, a Ž. S. je sa Lekinog brda.


Prema priči očevidaca, Ž.Š je u jednom trenutku svađe rekao Zemuncu da može da dođe u Zemun i da ih "sve izbode tamo".

- Bio je neki sukob među njima, valjda koji je deo Beograda bolji - rekli su neki od učenika koje smo zatekli ispred škole.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR