Glas Javnosti

POSLE ŠARIĆA ON JE DRUGOOKRIVLJENI! Đavolji advokat brani i Belivuka, uspon počeo braneći kriminalni klan

Hronika
Autor: Glas javnosti

U velikoj akciji MUP-a danas je uhapšen Darko Šarić kao prvookrivljeni, a kako saznajemo, kao drugookrivljeni se tereti advokat Dejan Lazarević.

Lazarević je inače poznat po nadimku "đavolji advokat", a osim Šarića brani i Veljka Belivuka, piše Telegraf.

Uspon Dejana Lazarevića u svetu advokature mnogi vezuju za činjenicu da mu je prvi klijent zbog koga je dospeo u žižu javnosti misteriozni Dejan Stojanović Keka, čovek označen kao vođa novobeogradskog kriminalnog klana.

U advokatskim krugovima se čak priča i da su Lazarević i Stojanović kumovi, ali ta glasina nikada nije potvrđena. Inače, Stojanovićeva grupa se smatra odgovornom za brojna surova ubistva, a često se dovode u vezu i sa krupnim narko-biznisom. Keka je navodno deo novca "prao" i kroz transfere fudbalera kojima je bio "menadžer".

Šira javnost Lazaravića verovatno najbolje pamti kao branioca Darka Šarića. Pljevljak je osuđen na 15 godina zatvora za organizovanje međunarodnog šverca 5,7 tona kokaina.

Lazarević je i deo tima koji brani Šarića za "pranje" više od 20 miliona evra, za koje se veruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina, preneli su mediji.

Kako "Blic" saznaje, Lazarević je sada osumnjičen da je bio zadužen za prenošenje poruka i održvanje lanca komunikacije između osumnjičenih za članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi. Dalji tok krivičnog postupka bi trebalo da pokaže da li se i koliko njegovo ime pominje u presretnutim telefonskim porukama i pozivima koji su doveli do ove međunarodne policijske akcije i novog hapšenja Darka Šarića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR