Glas Javnosti

POSLE PRIVOĐENJA KIKBOKSERA OGLASILI SE IZ SAVEZA: Ponosni smo na uspehe ALI ŽALIMO zbog ovoga!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kik-boks savez Srbije oglasio se povodom hapšenja Nikole Stošića, bivšeg kapitena reprezentacije Srbije u ovom sportu, gde su naveli da žale zbog ovog događaja.

- Svojim poslednjim nastupom na Svetskom prvenstvu 2019. godine Nikola Stošić je svoju karijeru aktivnog sportiste u Kik-boks savezu okončao, dostojno se oprostio od amaterskog bavljenja sportom i na njegove uspehe u ringu smo svi u savezu ponosni. Međutim, tražimo da se jasno razgraniči sportska karijera pojedinca od njegovog privatnog života te tako smatramo da svako od nas u svom životu samostalno mora da snosi odgovornost za svoja činjenja i nečinjenja. Tako i Stošić, ako njegove odgovornosti u ovom incidentu uopšte ima, o čemu će zadnju reč dati istraga - stoji u saopšenju saveza.

- Smatramo da Kik-boks savez Srbije i ovaj naš plemeniti sport ne treba dovoditi u vezu sa događajima koji nemaju veze sa našim aktivnostima, a to su takmičenja i popularizacija kik-boksa u Srbiji. Vest koja bi se nas zaista ticala bi bila, na primer, da je neki naš sportista načinio incident za vreme takmičenja. To je ono za šta smo mi, kao nacionalni granski savez odgovorni.

U daljem saopštenju se dodaje da se incident nije dogodio na takmičenju, treningu, pripremama ili turniru i da nije u pitanju njihov aktivni član.

- Desio se u kontekstu nad kojim Kik-boks savez nema nikakvu ingerenciju. Zato vas, kao predstavnike medija, molim da pre nego što objavite šta se desilo u Smederevu, proverite i date istinitu informaciju o licu koje je vinovnik incidenta, i da Kik-boks savez Srbije ne povezujete sa tim. Do sada smo pretrpeo veliku štetu od strane medija koji su objavljivali senzacionalističke, neproverene i zlonamerne vesti, stavljajući Kik boks savez u taj kontekst narušavajući naš ugled kao jednog od najtrofejnijih sportova u Srbiji - piše u saopštenju:

- Ali, nekako smo se pomirili da je danas u vestima trend popularnosti najnegativnijih, zlonamernih, netačnih vesti. To možemo da tvrdimo jer znamo koliko nam je teško da ubedimo urednike da objave u medijima pozitivne vesti o tome kako su naši reprezentativci osvajali medalje i kakvu su slavu o Srbiji proneli u svetu. Kik boks savez se ove godine sprema za učešće na nekoliko važnih međunarodnih događaja kao što su Svetske igre, Univerzitetske igre, Svetsko juniorsko i Evropsko seniorsko prvenstvo, kao i učešće na jednom evropskom i jednom svetskom kupu.

Za sve te događaje imamo kvalifikovane takmičare koji se uvek vraćaju sa najsjajninim medaljama. Zato pozivam medije da informacije iz crne hronike ne povezuju sa Kik boks savezom Srbije jer za to nemaju nikakav razlog.

Podsetimo, jutros je Nikola Stošić uhapšen zajedno sa još tri muškarca koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje.

BONUS VIDEO: Specijalista genetike o ulozi gena i kako ih iskoristiti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR