Glas Javnosti

POSLE FILMSKE AKCIJE bekstva, ZBOG PROPUSTA u Kruševačkom ZATVORU SUSPENDOVANO 4 čuvara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pošto su iz prostorija pritvorske jednice Okružnog zatvora u Kruševcu 24. aprila pobegla dva pritvorenika, Slaviša Stanisavljević (41) iz Brusa i Dobrica Sudimac (37) iz Kruševca, suspendovano je 4 čuvara, a dvojica muškarca i dalje su u bekstvu.

- Policija intenzivno traga za njima i preduzete su sve mere za njihov pronalazak - rečeno je iz MUP-a.

Kako se navodi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine, rečeno je iz Uprave, a prenosi Telegraf.rs.

Protiv zaposlenih će biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu.

Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.

Uz podsećanje da se zatvor u Kruševcu nalazi u centru grada, činjenica je i da je ovaj objekat izgrađen u prvoj polovini prošlog veka i da je već neko vreme u neuslovnom stanju.

Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije još preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom Bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom.

Kako su ranije pisali mediji, pritvorenici su bekstvo izvršili na taj način što su napravili otvor u plafonu u toaletu i kroz tako napravljen otvor pobegli iz prostorija zatvora.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR