Glas Javnosti

PORODICA U NEVERICI, OSTAVIO JE I OPROŠTAJNO PISMO: Policija pronašla telo Milana Ilića (34) u napuštenoj kafani u Donjem Milanovcu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Telo muškarca, za kojeg se sumnja da je nestali Milan Ilić (34) iz Donjeg Milanovca, pronađeno je u staroj napuštenoj kafani "Deverika" u fazi raspadanja.

Nestanak Milana Ilića prijavljen je još 20. decembra prošle godine. Na njemu nije bilo vidljivih tragova nasilja, telo je bilo u fazi raspadanja.

Pored tela policija je pronašla Milanove stvari i lična dokumenta, ali i oproštajno pismo.

- Pronađeno je oproštajno pismo u kojem se ukazuje na poruku koju je Milan, odlazeći od kuće posle proslave porodične slave Svetog Nikole, ostavio u laptopu o tome kako želi da bude sahranjen - saznaje se iz izvora bliskih istazi.

Sumnja se je smrt nastupila trovanjem, ali nije poznato čime. Naložena je obdukcija tela nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

U Donjem Milanovcu, gradskom naselju u opštini Majdanpek, sa tek nešto više od 2.000 stanovnika, muk i neverica. Niko od meštana nije očekivao ovako tragičan kraj tromesečne potrage za Milanom. Porodica je u šoku, ne želi da o ovom slučaju bilo šta kaže.

- Tuga velika. Ne znam momka baš dobro. Javljao se u prolazu kad je dolazio kući. Žalosno je sve ovo. Verovao sam da je živ - odmahuje rukom jedan od komšija.

Da li je nešto ukazivalo na ovakav tragičan kraj, niko u Donjem Milanovcu ne može da potvrdi. Svi koji su ga poznavali za Milana imaju samo reči hvale. Kažu da je bio izuzetno dobar i inteligentan mladić, da je govorio nekoliko jezika, radio u stranim ambasadama, i češće bio u inostranstvu i u Beogradu nego u zavičaju.

Za ovim mladićem, koji je poslednji put viđen u ranim jutarnjim satima 20. decembra, kada je pošao od kuće navodno da se prošeta, tragalo se tri meseca. Obimna istraga osim po bližoj okolini, proširila se i na okolna brda i šire okruženje Donjeg Milanovca.

Brojni meštani, rođaci, roditelji i braća Milanova, prijatelji, alasi, lovci, pretražili su sva mesta na koja je Milan išao u šetnju sa psima ili prijateljima.

U potragu se uključila rendžerska služba Nacionalnog parka "Đerdap", a nakon molbe porodice Aleksandru Vulinu i Vladimiru Rebiću, ministru i direktoru policije, uključilo se i stotinak pripadnika Interventne policije. Oni su danima sa specijalnim psima tragačima "češljali" okolinu Donjeg Milanovca, sonarima snimali Dunav, ronilačka jedinica Žandarmerije je, takođe, temeljno pretraživala Dunav. Uzalud.

Slučaj je hteo da pripadnici policije budu poslednji koji su videli Milana i prvi koji su ga pronašli. Tog jutra, na dan nestanka, Ilića je sreo rođak, pripadnik Policijske stanice u ovom gradiću, ali mu ništa u njegovom ponašanju nije ukazivalo da nešto nije u redu.

(Glas javnosti/Večernje novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR