Glas Javnosti

POLICIJA U DOMU ZA STARE U KRNJAČI : Korisnici moraju da se isele i to zbog prevare

Hronika
Autor: Glas javnosti

Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz asistenciju policije, popodne je ušla u nelegalni dom za stare „Rojal“ u Krnjači, kome je početkom avgusta izrečena mera zabrane rada.

Inspekcija je odmah po ulasku započela proces iseljavanja korisnika. Većina korisnika premeštena je u državne ustanove socijalne zaštite za smeštaj starih osoba, dok su po preostale korisnike došli srodnici.

Ministarstvo podseća da je Inspekcija socijalne zaštite u ovom slučaju postupala u okviru svojih nadležnosti odmah po saznanju o nelegalnom radu ovog objekta i da u nekoliko navrata inspektori nisu uspeli da uđu u objekat i izvrše inspekcijski nadzor piše Telegraf


Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 19. septembra 2022. godine podnelo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv privrednog društva „Rojal“ DOO iz Novog Sada, zbog nezakonitog obavljanja delatnosti i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR