Glas Javnosti

POLICIJA O NASILJU U NOVOM SADU: Nikog ne štite niti kriju, mole političare da ne prave rijaliti od slučaja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija je apelovala na političare da se mešaju u potragu za nasilnikom koji je mučki prebio čoveka u Novom Sadu.

- Apelujem na pojedine političare da se bave svojim poslom i da prestanu da uporno organizuju i sprovode rijaliti potrage i istrage kojima otežavaju rad policijskim službenicima i tužilaštvima - naglašeno je u saopštenju direktora policije Vladimira Rebića.

Novosadska policija je obaveštena o prebijanju dvadesetosmogodišnjeg mladića 24. avgusta od strane lekara, koji su mu ukazali pomoć zbog zadobijenih povreda, kako je tada naveo, od strane njemu nepoznatih lica. Od tada do danas, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, policijski službenici su preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja i identifikovanja osumnjičenog Ivana Kontića (1990), navodi policija.

- Podsećam da policija i tužilaštvo procenjuju, u skladu sa zakonom, kada je objavljivanje navedenih detalja u javnosti u interesu bržeg privođenja osumnjičenih, a kada može samo da šteti i oteža potragu. Naprosto, posao policijskih službenika nisu senzacije kako to pojedini političari zamišljaju, već rasvetljavanje krivičnih dela - tvrdi Rebić.

Policija smatra da pojedinci vode novu hajku da policija nekoga štiti ili krije. Policijski službenici će nastaviti da intenzivno rade na pronalasku i hapšenju osumnjičenog, što je njihov posao zajedno sa drugim institucijama, a pomenutim političarima ostavljamo da očigledno pokušavaju da politizuju šta stignu ne bi li skupili kakve poene - piše u Rebićevom saopštenju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR