Glas Javnosti

POLICIJA INTEZIVNO TRAGA ZA DOKAZIMA U SLUČAJU VELJE NEVOLJE: Kod Belivukovog imanja u BUNARU pronađena ljudska lobanja?!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prošlo je devet dana od kad je ‘pala’ kriminalna organizacija Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, a potraga za telima žrtava i drugim dokazima najjezivijih krivičnih dela još je u toku.

Policija i Bezbednosno informativna agencija od jutra do mraka pretražuju ogromne površine oko imanja koja je koristila Belivukova svirepa ekipa.

Otkako je prošlog četvrtka u velikoj tajnoj policijskoj akciji uhapšen Belivuk i još 20 pripadnika njegove kriminalne grupe policija traga za dokazima koji će pomoći da se Velja Nevolja i njegovi saradnici osude na zatvorske kazne.

Oni su za sada osumnjičeni za najteža krivična dela - ubistva, mučenja, otmice, ali je dobro poznato i da su se bavili trgovinom narkotika za crnogorski kavački klan, ali i reketiranjem po Beogradu, Pančevu, Nišu...

U jednom od Belivukovih tajnih sefova, koji je pronađen u vikendici u Vrčinu, pronađen je i svežanj od dvadesetak ključeva za koje policija pokušava da utvrdi koja vrata otvaraju i šta se iza njih krije.

Lobanja u bunaru

Prema nezvaničnim informacijama u jednom bunaru na imanju u blizini Belivukovog u Ripnju pronađena je ljudska lobanja. Ona je poslata na veštačenje, a sumnja se da pripada navijaču Partizana Goranu Veličkoviću Goksiju koji je nestao bez traga početkom avgusta prošle godine, piše Blic.

Nekoliko meseci nakon nestanka Goksija i pre hapšenja Belivukove ekipe pričalo se da je ova grupa Veličkoviću odsekla glavu i njom igrala fudbal, kao i da su to sve snimali i slali drugim članovima kriminalne grupe preko tajne aplikacije "Skaj".

O ovom slučaju pričao je nekoliko puta čak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da "ne može o tome da se priča po gradu, a da policija nema nikakva saznanja". Nakon hapšenja Belivukove grupe i otkrivanja njihovih svirepih načina "rešavanja sukoba" sa suparnicima sumnje da je ta priča tačna su ponovo podgrejane. Upravo zbog toga policija sumnja da pronađena lobanja pripada baš Goranu Veličkoviću Goksiju za kog već neko vreme imaju osnovane sumnje da je svirepo ubijen.

Policija je obavila uviđaje u svim vikendicama i kućama za koje je utvrđeno da je koristio Velja Nevolja ili neki drugi pripadnik kriminalne grupe, a nakon toga započela je pretrage terena oko tih kuća. S obzirom da se osnovano sumnja da su u kućama mučili, kasapili i ubijali otete muškarce, a potom njihova tela spaljivali ili rastvarali u kiselini, policija traži mesta na kojima su ostaci žrtava zakopani ili bačeni. U jednom trenutku su i ronioci sišli u Dunav u blizini Belivukovih skrovišta, međutim, u mutnoj i brzoj reci ništa nije bilo moguće pronaći. Zbog toga se potraga proširila i na terene oko imanja gde sa policijskim psima na stotine iskusnih policajaca traži tragove krivičnih dela. Psi su policajce u jednom trenutku odveli do deponije u Vinči gde su pronađeni ostaci kostiju, međutim analizom je utvrđeno da nisu ljudske.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR