Glas Javnosti

Usred Beograda skinuli maloletnika do gole kože,'delovao je sumnjivo'

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policijska brigada je šesnaestogodišnjeg dečaka iz Beograda zaustavila na ulici i skinula do gola jer je delovao sumnjivo, tvrdi S.P. majka ovog momka.

Majka ističe da je njen sin nakon neprijatnog susreta sa pripadnicima brigade bio uplašen i uznemiren, a ona se sad plaši da joj dete izađe na ulicu, jer kako navodi, "u Srbiji ne postoji policija, već raspuštena banda".

Prema njenim rečima sce se desilo u ulici kraljice Natalije kada se ispred njenog sina i njegovog druga zaustavio plavi kombi iz kog su izletela četiri policajca i jedna policajka.

- Tražili su im isprave što su oni uredno pokazali. Zatim su počeli da ih ispituju u koju školu idu, da li kod sebe imaju nešto nedozvoljeno, u džepovima, patikama ili u donjem vešu. Moj sin je rekao da nema ništa sem mobilnog telefona, maske za lice i 500 dinara. Pretresili su im džepove i rekli im da izvade sve što imaju kod sebe. Moj sin je to uradio i rekao policajcu da ima i jedan džep na majici, da može i tu da pogleda, da ne bi mislio da nešto krije - priča S. P.

Ona dodaje da joj je sin rekao da su pripadnici brigade izleteli ispred njih kao da su teroristi, i da su im se takvim tonom i obraćali.

- Imali su plave beretke i uniforme.Nisu ni pričali sa njim, samo su im rekli da im daju ako imaju nešto kod sebe, ‘da ih ne bi džabe uvodili u kombi’. Moj sin je rekao da nema ništa kod sebe i da slobodno mogu da ga pretresu, na šta mu je policajac uzvratio pitanjem ‘da li ima nešto u gaćama’. Moje dete mu je reklo da nema ništa, a nakon toga ga je uveo u kombi. Tražio mu je da skine patike, a zatim i bermude. Onda mu je rekao da spusti bermude i podigne testise, a zatim i uperio lampu. Rekao mi je da je bio prestravljen, a kada sam ga pitala zašto me odmah nije pozvao, odgovorio mi je da je bio fokusiran na odgovaranje na pitanja, jer se plašio da će dobiti batine - priča S.P.

Ističe da su u kombi uveli i sina njenog druga, navodi da je njen sin pitao policiju da li im on zaista izgleda tako sumnjivo, i da je jedan od policajaca odgovorio "ne znam šta ti to znači”.

Ona kaže da su nakon toga svi pripadnici brigade ušli u kombi i otišli.

- Nisu im dali nikakav papir, nisu im se predstavili, niti pokazali legitimacije. Moj sin je dobro dete, vrlodobar đak i nikad nisam imala problema s njim. Dete mi je prestravljeno jer policija u Srbiji demonstrira moć nad decom - tvrdi priča S. P.

Dodaje da ovim putem želi da upozori sve roditelje da čuvaju svoju decu.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR