Glas Javnosti

POLICAJKI SA VRAČARA KOJA JE NAKON UBISTVA KUMA BACILA PIŠTOLJ U KONTEJNER BILA, IPAK, BITNO SMANJENO URAČUNJIVA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas je u Višem sudom u Beogradu nastavljeno suđenje policajki Mariji Nikolić, koja se tereti da je nakon ubistva Davorina Baltića, medijski promovisanog u istalnutog člana "kavačkog klana", 1. januara 2018, iz automobila u kojem je bila sa njim, iznela njegov pištolj “glok” i bacila ga u kontejner, “olakšana” optužnica jer je po mišljenju veštaka ona tada bila u stanju - bitno smanjene uračunjivosti. Za skorašnji deveti decembra presedavajući sudija Zoran Božović zakazao je izlaganje završnih reči a kako je obećao istoga dana, ili bar sutradan, pročitaće i  prvostepenu presudu u ovom sudskom postupku.    

Name, policajka Matrija Nikolić, inače tada zaposlena u policijskoj stanici na Vračaru, tvrdila je  da je razlog zbog koga je bacila Baltićev pištolju kontejner taj što je "bila u šoku nakon ispaljenih hitaca", kao i da "ni sama ne zna zbog čega je to uradila".

- Kada je počela rafalna paljba, kum mi je rekao: "Daj mi pištolj iz vrata". Bila sam u šoku, nisam mu dala oružje, a ni sama ne znam zašto sam posle uzela pištolj i bacila ga u kontejner - tvrdila je policajka Nikolić na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu.

Komisija veštaka, koju su činili Branko Mandić i Ana Majnam, zaključio je da je Nikolićka ipak bila u velikom strahu i da je to realno učinila u stanju bitno smanjene uračunjivosti:

-Imali smo u vidu da je Marija Nikolić policijski službenik koji je posle tekstilne škole prošla obuku i odmah radila zahtevan posao na očuvanju javnog reda u jednoj od centralnih beogradskih opština, pa joj se i dogodilo da je veliki strah dovedo do takvog jednog postupka. Reč je i o iznenadnoj situaciji, pa se njena reakcija i potupak može i kvalifikovati kao prirodan a od izjava svedoka imamo i utiske da je bila vidno uznemirena, izjavio je danas sudski veštak Branko Mandić, pa se na sugestiji Nikolićkinog advokata složio i tiužilac, da se u u optužnici  pridoda odrednica - bitno, uz smenjenu uračunjivost.   

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR