Glas Javnosti

Policajci u Francuskoj brutalno prebili dečaka iz Srbije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Porodica dečaka Gabrijela Đorđevića (14) poreklom iz Srbije tvrdi da ga su ga francuski policajci brutalno pretukli prilikom hapšenja u pariskom predgrađu Bondi.

Kako je navedeno na francuskom blogu Bondiblog, maloletnik ima teške povrede lobanje i polomljena su mu tri zuba.

- Sve se navodno desilo u noći između 25. i 26. maja, kada je priveden u policijsku stanicu nakon što je zatečen s prijateljem, koji je pokušao da ukrade skuter. Videvši policiju, dvojica dečaka su se dala u beg. Međutim, policajci su ih sustigli i, kako je dečak ispričao, oborili su ga na zemlju.

Rekao je da su ga hpsila trojica policajaca i jedna policajka. Policajac mu je stavio koleno na glavu, drugo na rame i stavili su mu lisice. Potom ga je, kako je rekao, policajka držala, dok ga je bradati policajac šutirao u glavu - navodi se na blogu Bondiblog. Porodica dečaka tvrdi da im je policija javila da je uhapšen, a kada je majka pitala kako je, rekli su joj da je sve u redu.

- Dan kasnije zvali su ih iz bolnice i rekli da je dečak prebačen tamo iz pritvora. On je sav u modricama i podlivima, ima povrede lica i lobanje, izbijeni su mu zubi, ima povredu oka - piše na francuskom blogu. Porodica je angažovala advokata i traži pravdu. - Nisu smeli da ga tako masakriraju. Želimo da policajci odgovaraju za ovo što su uradili - rekli su članovi dečakove porodice.

(Izvor:Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR