Glas Javnosti

POKUŠAJ OTMICE SRPSKOG DETETA NA KOSOVU: Vraćao se iz škole kada su nepoznati muškarci pokašali ga da uvuku u automobil!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U selu Plemetina kod Obilića, na Kosovu i Metohiji, nepoznate osobe su napale dečaka Martina V., učenika trećeg razreda, koji se tada vraćao iz škole.

Njegov otac Predrag sumnja da se radi o pokušaju otmice

Predrag Vuksanović je preneo da se napad dogodio na putu od Plemetine prema susednom selu Prilužju, kada se njegov sin vraćao iz škole kući.

-Mog sina je kući dopratio komšija u čije je dvorište uspeo da pobegne, kada se otrgao iz ruku osobe koja je pokušala da ga uvuče u automobil. Iz 'audija' crvene boje, nepoznata osoba je otvorila vrata i rukom dohvatila Martina. Na sreću, uspeo je da pobegne i zaštitu potraži u prvom dvorištu- ispiričao je Predrag Vuksanović.

Kaže da ne zna ko su osobe iz automobila, ali da su ih ljudi iz sela primetili kako odlaze u susedno selo Hamidiju, u kojem nema Srba.

Vuksanović je slučaj prijavio policiji, čiji su pripadnici bili u Plemetini i nakon što ih je upoznao sa incidentom, otišli.

Ne zna da li će pokrenuti istragu i organizovati potragu, navodeći primer od pre šest meseci kada je na istom putu napadnut i njegov stariji sin, i da o tom incidentu nema nikakvu povratnu informaciju.

U Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava. Sa Srbima koji su ostali da žive u Prilužju, Babinom Mostu, Gracu, čine kompaktnu srpsku sredinu na području između Kosovske Mitrovice i Prištine, a u zaleđini su okruženi albanskim stanovništvom.

(Glas javnosti/RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR