Glas Javnosti
posta

BATROVCI: POKUŠAJ KRIJUMČARENJA DECE! U duplom krovu kombija pronađena trojica MALOLETNIH AVGANISTANACA

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Pretresom kombija jednog Ukrajinca, carinici sa graničnog prelaza Batrovci, sprečili su krijumčarenje troice tinejdžera iz Avganistana. Oni su u nehumanim uslovima transportovani preko granice.

Ovaj  slučaj otkriven je noćas oko dva sata posle ponoći, kada je na izlaznu stranu prelaza Batrovci stigao kombi subotičkih registarskih oznaka kojim je upravljao ukrajinsku državljanin.

Carinicima je bilo sumnjivo prazno vozilo koje je prelazilo granicu, što nije uobičajeno kada se kreće na duži put.

U ovom kombiju nije bilo prtljaga, niti bilo kakvih uobičajenih sitnica potrebnih za put, a vozač je smireno tvrdio da je krenuo za Portugaliju.

Prilikom pretresa, vođa carinske ekipe je čuknuo svetlo za osvetljavanje kabine prilikom čega je ceo mehanizam otpao, što se ne dešava ukoliko niko nije dirao fabrički ugrađen uređaj.

Carinik je zatim osvetleo otvor baterijom i ugledao nečije oko.

Tada su shvatili da se radi o krijumčarenju ljudi i da se u duplom krovu vozila nalaze trojica tinejdžera iz Avganistana.

Prostor u kom su bili smešteni dečaci bio je toliko uzak da su mogli sve vreme jedino da leže, najmlađi od trojice migranata je putovao sa povređenom nogom, a u prostoru gde su ležali pronađeno je nekoliko flašica vode kojom su pokušavali da se osveže tokom ovog mučnog puta..

Nakon pretresa, vozač i deca migranti predati su policiji u dalju nadležnost.

 

(Glas javnosti/Telegraf)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR