Glas Javnosti

POGIBIJA DEČAKA NA DIVČIBARIMA DOBILA EPILOG: Ni 30 godina zatvora mi ne bi vratilo mog Aleksu, ali 2.5 godine su sramota!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vladimir Vukašinović (45) iz Beograda je osuđen na dve i po godine zatvora jer je 12. juna 2018. na Divčibarama izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je  poginuo desetogodišnji Aleksa Dimitrov, đak iz Subotice. Majka nesrećnog dečaka Marina Dimitrov je više nego nezadovoljna visinom izrečene kazne i pita da li "život mog deteta vrredi 2,5 godine zatvora"?

Apelacioni sud u Beogradu ovom je odlukom potvrdio presudu Višeg suda u Valjevu. U saobraćajnoj nesreći je povrđeno jošo troje dece. kojom je

- Ne znam ni šta bih rekla jer ta presuda je za mene sramota da veće na svetu nema. Da li stvarno život jednog deteta vredi 2,5 godine zatvora? - pita Marina Dimitrov, majka desetogodišnjeg Alekse, koji je poginuo na Divčibarama na rekreativnoj nastavi, kada ga je automobilom pokosio Beograđanin Vladimir Vukašinović.

Sud je Vukašinoviću izrekao i meru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorija u trajanju od godinu dana, a oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu.

- A kada još i pomislim koliko se on borio da ne dobije čak ni te dve i po godine i da se ta kazna smanji, i laži kojima su se koristili prilikom suđenja i šta su sve radili i koja su dodatna veštačenja tražili, mislim da je to ogromna bruka i sramota. Vrhunac neljudskosti i sa njegove strane i njegovih advokata, ali i onih koji su presudili – kaže majka.

Majka poginulog dečaka poručuje da nikome ne želi nikada zlo, ali "ne daj bože da iko ikada oseti na svojoj koži ono što je njihova porodica osetila".

- Od ovoga nema gore. Od udarca da čovek sahrani rođeno dete, od toga goreg nema. Uvek sam bila neko ko se plašio smrti roditelja i kako ću to preživeti, na kraju sam dočekala nešto mnogo gore od toga. Moje dete ništa vratiti neće! Čak i 30 godina robije da je dobio, moje dete to ne bi vratilo, ali dve i po godine je stvarno sramota. Moje dete je bilo puno života, skroz odličan đak, trenirao je dva sporta, a pre svega je imao u sebi veličinu. I njega jednostavno više nema, a mi nikada i nismo saznali šta se tu zapravo sve desilo – priča Marina Dimitrov.

- Ima još jako puno pitanja na koja mi odgovore nemamo. Ovo što smo osetili i osećamo i dalje, ne daj bože nikome. Meni je od mog sina ostao spomenik da mogu da ga obiđem i to je sve što imam od njega. Devet i po godina sam ga čuvala i gajila i onda dođe neko i u trenutku mi oduzme sve. Nadam se da će pravda božja da stavi tačku na sve ovo pošto nema ko drugi – zaključila je majka.

Desetogodišnji osnovac iz Subotice Aleksa Dimitrov nastradao je kada je na kolonu dece, učenika subotičke Osnovne škole "Miloš Crnjanski", koja su prelazila kolovoz, naleteo automobil "tojota auris" beogradskih registracija kojim je upravljao Vukašinović.

U trenutku kada su organizovano prelazili ulicu, kada je više od pola kolone već bilo prešlo, iznenada se pojavio automobil čiji vozač, po svemu sudeći, nije primetio mahanje i signale koje mu je davao rekreator.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR