Glas Javnosti

PODIGNUTA OPTUŽNICA protiv Zorana Drobnjaka i JP 'Putevi Srbije' zbog SAOBRAĆAJNE NESREĆE!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i Javnog preduzeća "Putevi Srbije", Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo optužnicu, a zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u novembru 2017. godine na putu Ub – Lajkovac u kojoj su dve osobe poginule, a jedna povređena.

Podsetimo, nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa Ub – Lajkovac, u Stublenici. Jedna osoba je poginula na licu mesta, a druga je podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

U optužnici se navodi da se vozač „mercedesa“ tada kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kad je došao do mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošao pored betonskih prepreka od kojih je jedna bila pomerena i omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake, da bi potom u mestu Stublenica udario u neosvetljenu betonsku barijeru nakon čega je sleteo sa autoputa u izgradnji.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP „Putevi Srbije“ Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP „Putevi Srbije“ prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st. 2 KZ u vezi krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem iz čl. 295. st. 1 KZ“.

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti – nepreduzimanjem mera za obezbeđenje deonice budućeg autoputa i nepreduzimanjem mera nadzora i kontrole rada – ostvarili korist za JP „Putevi Srbije“ u iznosu od 8.948.102,40 dinara.

(Glas javnosti/N1)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR